Design- wedstrijd van Het Klokhuis

Design- wedstrijd van Het Klokhuis

het Klokhuis / NTR hetklokhuiszoektontwerpers.het...

 • "Klokhuis zoekt ontwerpers" dient als basis, inspiratiebron en ontmoetingsplek voor deze ontwerpwedstrijd.

  Het Klokhuis is een populair jeugdprogramma van de NTR. Samen met Het Klokhuis ontdekken kinderen een grote diversiteit aan onderwerpen. Het programma richt zich hoofdzakelijk op kinderen tussen de negen en twaalf.

  Het was een enorm succes: 1100 inzendingen vonden hun weg naar de website!

  In de serie “Het Klokhuis zoekt ontwerpers” krijgen kinderen inzicht in het ontwerpproces van dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Waarom bestaan ze? Waarom worden er steeds nieuwe bedacht en hoe? Op de website en tijdens de uitzendingen worden kinderen geïnspireerd en vervolgens kunnen ze zelf aan de slag.

  Het draait om het leven aan tafel met gezinsleden, huisgenoten, vrienden of familie. Hoe kunnen deze momenten nog gezelliger, socialer, milieuvriendelijker of gemakkelijker gemaakt worden?

  Kinderen maken actief kennis met het ontwerpproces van alledaagse dingen!

  Op basis van een style-idee van design-academie studenten hebben wij de uitstraling en alle onderdelen ontwikkeld: logo-varianten, website en TV-elementen. De website kende verschillende rollen, van werven en inspireren over inzenden en stemmen tot uiteindelijk het volgen van de realisatie en presentatie van de winnende ontwerpen.

 • Logo

 • Site

 • TV Elementen