Ontdek de rijke geschiedenis van het Marineterrein

Ontdek de rijke geschiedenis van het Marineterrein

Bureau Marineterrein Amsterdam www.marineterrein.nl/geschiede...

 • Een reis door de tijd

  Het Marineterrein Amsterdam was de laatste decennia een onbekend stukje Amsterdam. Wat achter de gesloten poort gebeurde was geheim. Verder terug in de tijd was hier een scheepswerf, direct gelegen aan de Zuiderzee en werden er ooit oorlogsschepen voor de VOC gebouwd. De kennis, waarden en vaardigheden uit het verleden van deze plek vormen de basis voor de activiteiten van vandaag en de gebouwen van morgen.

  ’s Lands Zeemagazijn,
  het huidige Scheepvaartmuseum, wordt in 1655 in negen maanden tijd uit de grond gestampt, naar een ontwerp van architect Daniël Stalpaert

  Waarom is het Marineterrein zo’n bijzondere plek? Wat is daar allemaal gebeurd? Wat betekende dat voor de de samenleving, toen en nu? Voor het antwoord op deze vragen heeft Parkers een interactieve tijdlijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Marineterrein, een stadsarcheoloog en auteur die het nodige speurwerk hebben verricht.

  De tijdlijn laat d.m.v. animaties zien hoe op belangrijke momenten het terrein verandert en voegt daar diverse onderwerpen aan toe die geleid hebben tot de ontwikkeling van het huidige Marineterrein. Altijd gefocust op het vinden van innovatieve oplossingen en het uitwisselen van kennis en zorg voor de toekomst.