Het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam

Het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam

Het Dolhuys www.outsiderartmuseum.nl

 • Het Outsider Art Museum toont ontwapenende en boeiende kunst

  Het eerste Outsider Art Museum van Nederland, ondergebracht in de Hermitage Amsterdam richt zich op toonaangevende actuele Outsider Art van nationale en internationale Outsider-kunstenaars. De collectie is voor een groot deel afkomstig uit de collectie van Het Dolhuys, het museum van de geest in Haarlem.

  De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur Outsider Art Galerie

  Outsider Art wordt gemaakt door mensen die niet zijn opgeleid aan een kunstacademie en een geheel eigen creatieve aanpak of visie hebben. Outsider kunstenaars werken niet in reactie op andere kunstenaars of een bepaald publiek, maar uit een eigen dringende behoefte, voor hun plezier of omdat ze voelen dat ze dat moeten. Vaak gaat het hierbij om mensen die maatschappelijk buiten de boot vallen, psychiatrische patiënten, verstandelijk gehandicapten, autodidacten, of anderszins ‘excentrieke’ makers.

  Naast het museum is in de Hermitage ook ruimte gemaakt voor een Outsider Art Galerie, een Artotheek en atelier voor kunstenaars van Cordaan, een zorginstelling die erkenning wil voor getalenteerde kunstenaars met een beperking.

  Parkers werd door het Dolhuys gevraagd de bijbehorende website te ontwerpen en te voorzien van een makkelijk te vullen en onderhouden CMS. De bedoeling is dat de site de komende tijd nog flink uitgebreid wordt met een overzicht van de kunstenaars en hun werk.

 • De homepage bestaat uit een lange 'onepager'
  De homepage bestaat uit een lange 'onepager'