1. Parkers is verhuisd!

  Na 15 jaar op het Westergasfabriek terrein te hebben gehuisd zijn we sinds juli 2020 het IJ overgestoken naar een mooie nieuwe locatie in de Buiksloterham. Parkers bezit nu een studio in het nieuwe woon/werkgebouw Top-Up. Het fundament voor dit gebouw bestaat uit een oude betonnen opslagruimte voor transatlantische telefoonkabels, eigenlijk een soort grote kabelhaspel…. lees verder »
 2. Future Cities ontvangt prijs op World Press Photo

  De Online documentaire “Future Cities” heeft bij World Press Photo een derde prijs ontvangen binnen de categorie “Innovative Storytelling”. Parkers heeft deze interactieve documentaire in opdracht van Yvonne Brandwijk en Stephanie Bakker in 2016 gemaakt. De documentaire gaat over  toekomstige “mega” steden in o.a. Afrika & Zuid Amerika. Voor meer informatie over deze nominatie check: https://www.worldpressphoto.org
 3. Parkers ontwikkelt de nieuwe Klokhuis website

  Vandaag heeft NTR de nieuwe website van Het klokhuis gelanceerd, de site is in samenwerking met NTR door Parkers ontwikkeld. Op hetklokhuis.nl vind je naast informatie over de uitzendingen ook verdieping binnen diverse thema’s en dient de website als platform voor zowel jongeren, ouders en scholen. Parkers werkt al geruime tijd met de NTR samen… lees verder »
 4. Publicatie Romeo & Julia app in NRC.

  Leuk artikel over digitale kinderboeken in NRC van 23 april. Hierin wordt de Romeo en Julia app besproken die we (Studio Parkers) samen met Follow a Muse, Barbara Mulderink en Def-P in opdracht voor het Koninklijk Concertgebouw Orkest ontwikkeld hebben.
 5. Parkers wint de Kinder Media Award KAMELEON 2016

  Juryrapport: Winnaar Prijs voor het beste, interactieve kinderboek Romeo en Julia door Follow a Muse in samenwerking met Studio Parkers, Barbara Mulderink (Illustraties) en Pascal Griffioen (rap & body percussie), in opdracht van het Koninklijk Concertgebouworkest. Romeo en Julia is een bijzonder samenwerkingsproject met het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Het is de meest rijkgevulde app van alle… lees verder »
 6. Foto copyright Outsider Art Museum

  Outsider Art Museum krijgt welverdiende aandacht

  Afgelopen woensdag 16 maart is door Koningin Maxima het Outsider Art Museum in de Hermitage geopend. In opdracht van Museum Het Dolhuys heeft Parkers de website is een zeer korte tijd gerealiseerd, maar met een prachtig resultaat waar de kunstwerken van Outsider Art kunstenaars online een mooie plek krijgen. Na de Eerste Wereldoorlog kwam Outsider… lees verder »
 7. Imperial Courts winnaar DDG Award Digital Storytelling

  In BOOM CHICAGO / Rozentheater, Amsterdam zijn op 14 maart de Dutch Directors Guild (DDG Awards) voor de meest opmerkelijke regieprestaties van 2015 uitgereikt, verkozen door de leden van de DDG. De door Parkers gerealiseerde webdoc “Imperial Courts” van Dana Lixenberg & Prospektor won de award voor Digital Storytelling, iets om trots op te zijn!
 8. lastminuteticketshop.nl live

  De redesign van lastminuteticketshop.nl is live! Samen met Pink-Tie, die de techniek op haar nam, hebben we de site en nieuwsbrief een flinke opknapbeurt gegeven. Helder, modern en fris. Laat je verrassen door het last minute aanbod. Elke dag om 10.00 uur.
 9. Parkers nieuwe website bijna klaar!

  Jawel, heel lang op gewacht, heel lang aan gewerkt en heel vaak weer opzij geschoven omdat klanten nu eenmaal toch voorgaan. Maar nu is onze vernieuwde website dan echt bijna klaar. Nog wat schuren en schaven en projecten aanvullen dan zetten we de knop om! We keep you posted. Toch even kijken bij de vorige… lees verder »
 10. Parkers genomineerd voor IDFA DocLab Award

  De webdoc Imperial Courts is genomineerd voor IDFA DocLab Award voor Digital Storytelling,  Dana Lixenberg, Eefje Blankevoort (Prospektor), Sara Kolster & Parkers hebben samen veel tijd geinvesteerd in het realiseren van deze prachtige online docu over een vergeten wijk in LA. Vo r meer info zie: http://www.doclab.org/
 11. Zo goed als nieuw

  Stel je voor er gaat iets kapot in je lichaam. Maar voordat het een probleem is, wordt het door je eigen lichaam gerepareerd. Salamanders kunnen dat, voor mensen is het nog toekomstmuziek. Voor Kennislink ontwikkelde Parkers een ibook over regeneratieve geneeskunde met de titel ‘Zo goed als nieuw’. Het handelt over het TeRM (Translational excellence in… lees verder »
 12. Glow

  Wow, lightfestival GLOW in Eindhoven. Lekker druk met internationaal publiek. Bovenstaande lichtinstallatie in het park was de wow-iest.
 13. Romeo en Julia Masterclass tijdens Cinekid

  De Romeo & Julia masters aan het werk tijdens Cinekid. 20 Kinderen vullen de dans scene en de vecht scene uit de app Romeo en Julia met foto’s en raps en leren programmeren in Scratch. Bekijk hier het resultaat. De Romeo en Julia app is gemaakt door Studio Parkers in opdracht van het Koninklijk Concertgebouw Orkest ism. Follow a Muse,… lees verder »
 14. Seeder De Boer is LIVE

  Jullie ook bedankt voor de zeer fijne en super-effectieve samenwerking!! Nu is ze LIVE, de website die bij jullie past: vriendelijk, eerlijk, duidelijk, geen poespas. Waar we bijzonder trots op zijn is het strakke en heldere karakter. Klikken door de site voelt heel vanzelfsprekend, het beste teken dat het klopt.
 15. Parkers wint Gouden Apenstaart

  Studio Parkers heeft samen met Follow a Muse de Gouden @penstaart gewonnen voor online content voor kinderen. De Gouden @penstaart voor online content voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bekroont professionals. Peter en de wolf, een app van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, is gebaseerd op de muziek van Sergej Prokofjev en combineert een video-opname… lees verder »
 16. 1000kg om 80kg te verplaatsen

  Elektrische auto is mooi, maar misschien klopt gewoon iets niet met het idee dat je gemiddeld 1000kg nodig hebt om 80kg te verplaatsen…
 17. The ocean clean up

  Why move through the oceans, if the oceans can move through you? Een 100km lange barriere verzamelt ‘van zelf’ door stroming een golven grote delen van het plasticafval in de ocean. Het beste: Dit project bestaat echt en de proof-of-concept is ook al achter de rug.
 18. Iedereen aan tafel! De tentoonstelling op de Dutch Design Week

  Wat is het gaaf om nu de winnende ontwerpen in het echt te zien! Precies een jaar geleden heeft het jongeren programma HET KLOKHUIS, jongeren gevraagd eigen ontwerpen te maken over het leven aan tafel voor een ontwerp wedstrijd. Studio Parkers verzorgde de bijbehorende website en heeft alles vanaf de eerste rij gevolgd. In eerste instantie draaide alles om… lees verder »
 19. Fontreach

  Fontreach is a new tool that can tell you what fonts are hot, and what fonts are not. http://www.fontreach.com/#
 20. Van verkrachtings-slachtoffer tot super-hero!

  In de stijl van indiaas mythologie stellen de makers van Priya’s Shakti gewelt tegen vrouwen aan de kaak. Het doel aandacht op dit lastig besprekbaar onderwerp te lenken is met groot sucess gelukt! Een zeer gave keuze om hiervoor het genre “comic” te pakken.  Prachtig comcibook en ook nog voorzien van AR om de godelijke… lees verder »
 21. Datillum – cijfers beter onthouden!

  Hoe onthoud ik nou een verjaardag of belangrijk historisch datum? Dit brilliant afstudeerproject heeft de oplossing: het getal integreren in een illustratie van het event of persoon. Datum + Illustratie = datillum. Er is zelfs een app waarme je eigen getalen met illustraties kan voorzien. Mooi en slim!
 22. Miss Piggy: een feministisch varken!

  Miss Piggy wint de feministische prijs van het Brooklyn Museum! Eigenwijs en zelfbewust was ze ook al het eerste varken in de ruimte. De prijs ontvangt ze voor haar bijdrage aan de gendergelijkheid. Haar bijzondere karakter straalt vastberadenheid, levenskracht en dapperheid uit.
 23. fallen.io – Nieuw perspectief op oorlogsslachtoffers

  In deze geweldige, interactieve infographic/documentaire geeft Neil Halloran een nieuwe kijk op het aantal doden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Strakke visuals laten zien hoeveel mensen, wanneer en hoe zij omkwamen, verdeelt in de categorieën soldaat of burger per land. De conclusies maken hierdoor een grote impact en dringen nog beter tot je door.
 24. Kikker ontdekt die sprekend op Kermit de Kikker lijkt

  Dat meldt het Costa Ricaanse amfibische onderzoekscentrum dinsdag. Brian Kubicki is de ontdekker van de limoengroene kikker die vooral opvalt door zijn witte ogen en zwarte pupillen. Dit zorgt ervoor dat hij erg op Kermit de Kikker lijkt. De gelijkenis was Kubicki zelf ook opgevallen, maar hij koos er bewust voor om de kikker niet… lees verder »